Gefeliciteerd, je hebt het geheim van deze website gevonden

Caravelas Negras Nederland
Capoeira, altijd in beweging!

Caravelas Negras Capoeira Nederland

Bij Caravelas Negras wordt capoeira contemporânea beoefend en ontwikkeld, een hedendaagse stijl waarbij de nadruk ligt op het vinden van nieuwe uitdagingen in de vechtsport door het diversifiëren en uitbreiden van het repertoire aan bewegingen. Contramestre Miojo let daarbij in het bijzonder op de techniek. De techniek is niet alleen belangrijk voor de efficiëntie van de bewegingen, maar ook voor het behoud van een gezond lichaam.

Tijdens de lessens wordt van leerlingen altijd een grote inzet verwacht. De lessen zijn van het begin tot het einde goed verzorgd, beginnend met een warming-up en eindigend met een roda (de kring waarin spelers elkaar uitdagen). Er wordt onderscheid gemaakt tussen volwassenen en kinderen, maar verder trainen alle niveaus met elkaar.

Ik ga altijd met een heerlijk gevoel naar huis. Na de les heb ik echt weer zin in de volgende les! leerling van Miojo

Capoeira train en speel je eigenlijk altijd in groepsverband, hierdoor leren leerlingen veel van elkaar. Tijdens de lessen wordt er gewerkt aan de techniek, de houding, de muziek, de energie en de interactie. De bewegingen worden apart geleerd, in sequenties en er is tijd voor improvisatie. Iedereen kan capoeira leren, ongeacht achtergrond, lichaamsbouw of leeftijd.