Gefeliciteerd, je hebt het geheim van deze website gevonden

Caravelas Negras Nederland
Capoeira, altijd in beweging!

Contra mestre Miojo

Caravelas Negras staat in Nederland onder leiding van Marcio Rogerio de Silva, beter bekend als Contramestre Miojo, geboren in Sao Paulo, Brazilië. Contramestre Miojo is in 1990 op straat met capoeira begonnen in de staat Minas Gerais, waar zijn familie vandaan komt. In 1992 is hij serieus gaan trainen bij Mestre Maguilla in Sao Paulo. Twee jaar later moest deze school sluiten en besloot hij zich aan te sluiten bij de groep Caravelas Negras van Mestre Parana, zelf leerling van Mestre Marcio van de groep Praia do Sol. Mestre Marcio op zijn beurt is leerling van Mestre Limão, een van de eerste capoeira meesters in Sao Paulo.

De geest van de capoeirista is getraind om te improviseren en te reageren op alles wat er om haar heen gebeurt: elke actie geeft reactie, elk geluid vraagt om antwoord en iedere beweging gaat over in een andere beweging. In capoeira sta je nooit stil. Miojo
Wie de bal kaatst, kan hem terugverwachten. In capoeira maak je je eigen plek. Miojo

Contramestre Miojo is in 2001 voor capoeira naar Nederland gekomen en heeft in tien jaar tijd een serieuze groep op weten te bouwen. Er wordt getraind op meer dan acht locaties en door het jaar heen worden er verschillende evenementen en workshops georganiseerd. Caravelas Negras in Nederland kent momenteel vier graduados (leerlingen met bepaald niveau van onafhankelijkheid, waardoor ze ook les kunnen geven): Tigresa, Tentativa,Temporal,Espoleta,Pimenta,Tomate,Shalon,Estrela,Irmansinha,Ratinha en Swing.