Capoeira voor kinderen

Zoek je een nieuwe sport voor jouw kind? bij CN Capoeira bieden we kinderlessen voor kids van verschillende leeftijden! Capoeira is een vechtsport met elementen als muziek, zelfverdediging en acrobatiek. Leuk en uitdagend voor elk kind. Lees hieronder wat je allemaal doet bij een capoeirales voor kinderen.

Capoeira kinderlessen

Bij de kinderlessen van CN Capoeira besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling van het kind. Tijdens de les komt Capoeira aan bod op een speelse manier. De kinderen werken aan hun traptechnieken, samenwerken, acrobatische bewegingen en muziek. Het is een plezierige en gezellige activiteit waar kinderen hunzelf kunnen zijn en lekker kunnen bewegen. Meer over Capoeira

Voordelen van Capoeira voor kinderen

Een vechtsport beoefenen heeft veel voordelen voor kinderen van alle leeftijden. Vechtsporten staan namelijk bekend om het leren van discipline, zelfverzekerdheid, controle en zelfkennis naast andere voordelen van sporten over het algemeen zoals het verbeteren van motorische vaardigheden. Capoeira is een hele unieke vechtsport die perfect is voor kinderen om te leren. Het heeft namelijk voordelen die bij geen andere vechtsport zo bij elkaar komen.

Spelend leren

Het speelse karakter van Capoeira geeft kinderen de vrijheid om op hun eigen manier te leren

Motorische ontwikkeling

Door het gebruiken van het hele lichaam en dynamische bewegingen

Conditie trainen

Capoeira gebruikt je hele lichaam. Daarom traint het je kracht, lenigheid en reactievermogen

Uitdaging

Door de diverse en acrobatische bewegingen zorgen voor een leuke uitdaging voor iedereen

Zelfvertrouwen

Leren van nieuwe dingen en een vechtsport helpt met weerbaarheid

Sociale vaardigheden

Door samen te spelen en te trainen leer je samenwerken

Hoe aan te melden

Is jouw kind klaar om Capoeira te ontdekken? Meld je vandaag nog aan voor een gratis proefles via dit formulier! Voor andere vragen over onze groepslessen voor kinderen, kun je contact met ons opnemen via het vragenformulier.

Sporten voor elk kind

Wij geloven dat elk kind moet kunnen sporten. Daarom zijn wij aangesloten bij verschillende programma’s waarmee je voordelig kunt meedoen aan onze capoeiralessen voor kinderen:
Stadspas, jeugdfonds sport, Alkmaar actief, Aalsmeer actief, Sjors Sportief

Capoeira evenement

Een keer per jaar wordt er een evenement georganiseerd waarbij capoeira hun capoeiraband (corda) kunnen krijgen. Tijdens het evenement krijgen de kinderen workshops van verschillende leraren uit Europa en Brazilië. Het evenement motiveert de kinderen om verder te sporten en altijd te blijven leren en verbeteren. Het is ook een moment dat ouders kunnen zien van hun kind allemaal leert bij de les.

Onze capoeira kinderlessen

Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag

Amsterdam Zuid

Amsterdam Noord
Hoofddorp

Amsterdam Zuidoost

Amsterdam Zuid

Amstelveen
Alkmaar

Aalsmeer

Zaandam

Gratis proefles aanvragen of andere vragen?